3D printing ‘in het onderwijs’ workshop

Op 19 juni 2015 organiseert Teclab een masterclass 3D printen in het Onderwijs. En hierbij nodigen wij u uit om zich in te schrijven!

 

Het 3D printen zal een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van vele sectoren, niet alleen bij de technische sector maar ook in de sectoren van bv. Food, Dienstverlening, Fashion en Healthcare. Op 5, 12 of 19 juni a.s. organiseren wij in samenwerking met Lay3rs en ROC West-Brabant een masterclass / workshop “3D printen in het onderwijs”, dit speciaal voor docenten die geïnteresseerd zijn in de uiteenlopende mogelijkheden van 3D printen.

 

Kennismaken met 3D printen

3D printen heeft zich snel ontwikkeld en wordt steeds toegankelijker en interessanter voor het brede publiek. Wat kan 3D printen voor u betekenen? Wat heb ik nodig om iets te gaan 3D printen? Wat zijn de voor- en nadelen van 3D printen? Hoe kan ik 3D printen in mijn lessen toepassen?

 

In deze masterclass/workshop geeft TecLab een inleiding over de verschillende 3D print technieken en hoe u met relatief eenvoudige middelen deze technieken in uw klas kunt gaan toepassen. U gaat aan de slag met het 3D ontwerp programma ‘Tinkercad’ waarmee u een 3D tekening / model gaat maken om dit vervolgens op de 3D printer uit te printen.

 

Een 3D printer in uw klaslokaal

Het onderwerp 3D printen en 3D ontwerpen past in de nieuwe kwalificatiedossiers. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor docenten om een 3D printer in hun klaslokaal te gaan gebruiken is de masterclass / workshop inclusief een ‘upMini’ 3d printer, met deze printer en ons lesmateriaal kunt u meteen aan de slag in uw lokaal. Er zijn ook andere modellen printers te bestellen tegen een meerprijs.

 

Programma

09.00 – 09.30   Ontvangst met koffie en thee

09.30 – 12.00   Ontwerpen in 3D

12.00 – 12.45   Lunch

13.00 – 15.30   3D Printen

 

Na deelname aan de masterclass/workshop sturen wij u een certificaat toe. U kunt dit gebruiken voor de invulling van de wet BIO.

 

 

Cursusinformatie

Masterclass/Workshop : 3D printen in het onderwijs
Datum : 19 juni 2015

 

Tijd : 09.00 – 16.30 uur
Locatie : Praktijkruimte TecLab begane grond,

  Frederiklaan 60a, 5616NJ Eindhoven

Prijs : € 950,- (incl btw) per persoon, inclusief lunch en de ‘upMini’

  3D printer (optioneel zonder 3d printer met € 600,- korting)

 

Er kunnen maximaal 8 à 12 personen aan deze masterclass/workshop deelnemen.

 

Inschrijven

Wilt u zich aanmelden voor een van deze data dan kunt u – graag voor vrijdag 10 juni 2015 – een mail sturen naar angela.looijmans@teclab.nl.

 

Na aanmelding zal nadere informatie t.z.t. volgen.

 

Heeft u verder nog vragen? Dan kunt u ook een email sturen naar: angela.looijmans@teclab.nl.