Double Green

Double Green

Wij zijn 7 studenten van de opleiding bouwkunde aan de TU/e. Afgelopen halfjaar hebben we een multidisciplinair project gedaan waarin we een kleinschalig plangebied in Rotterdam Noord, langs de bekende Hofbogen, een nieuwe bestemming moesten geven. We moesten de ruimtelijke uitwerking van dit ontwerp weergeven in een maquette. Een van de hoofdpunten van het ontwerp was om op de Hofbogen een recreatieve functie te realiseren met behulp van een park. In bovenstaande foto is goed te zien dat dit park via het plangebied d.m.v. een opvallend stijgpunt gemakkelijk bereikt kan worden.

Omdat de maquette op kleine schaal vervaardigd moest worden en uit een groot aantal onderdelen bestond, leek het ons beste optie om de onderdelen te lasercutten bij het FabLab, waarna we alle onderdelen gemakkelijk en precies passend in elkaar konden zetten.

Als groep hebben we met het ontwerp meegedaan aan een prijsvraag van de stichting ‘Vrienden van de Hofbogen’ in Rotterdam, over de ontwikkeling van de desbetreffende Hofbogen. Tot onze grote vreugde hebben we met ons ontwerp de eerste prijs gewonnen!